BALET - NTC I ASKA

NTC Balet

Jedinstven program u Srbiji koji jedino mi posedujemo.
Autor programa dr Ranko Rajović i njegov stručni tim su u saradnji sa našom balerinom Sarom Tasić osmislili koncept NTC baletskih radionica.

Deca će na NTC baletskim radionicama razviti snagu, fleksibilnost, gipkost i ravnotežu.

Za svaki čas mi imamo spremne nove priče kroz koje deca lakše uče baletske koreografije, ali i NTC metode.

Uz našu pomoć će na balet gledati drugim očima. Mi ne stavljamo decu u već pripremljene kalupe, već im pružamo slobodu koju oni pretoče u pokret.

POZIVAMO VAS da krenete sa nama na nezaboravno putovanje i videćete sa kakvim znanjem i veštinama će se vaše dete vratiti kući.

Informacije o lokaciji, terminima i ceni možete pogledati na sajtu NTC Baleta.

ASKA i Vrtići

Dugogodišnjom saradnjom sa privatnim vrtićima PU Bubamarica, Aska je napravila koncept baletskih časova.
Možda se pitate zašto je važno baviti se baletom?

Kao i svaka fizička aktivnost, balet donosi brojne dobrobiti organizmu.
Pored istezanja I zagrevanja, najvažniji deo časa je posvećen učenju pokreta I koreografija.

Pored toga sto Balet ima dobrobit u fizičkom razvoju deteta, on je kao aerobna aktivnost veoma važna za postizanje dobre kondicije kod dece. Plesanje utiče na pravilno disanje, jača srčani mišić I poboljšava cirkulaciju.

Na časovima se trudim da deca imaju priliku da improvizuju I daju sopstvene ideje, što u njima budi maštovitost I inovativnost.

Deca uz zabavu uče kako se radi u timu, koliko je važno da brinu o drugima, da dele I pomažu.

Uče kako se poštuju drugi i njihove osobine, različitosti i ideje. Kada pogreše, razumeće da je ljudski izviniti se, kao i oprostiti … a najvažnije od svega da rade stvari uz puno ljubavi, jer balet to iziskuje.
Jednom je jedan pisac rekao “ Plesanje je poput stvaranja skulpture koja je samo vidljiva na trenutak”
Dragi roditelji, te prelepe “skulpture” vaša deca stvaraju na svakom času i mogu vam reći da su predivne.

Najčešća pitanja

Ovo su neki od pitanja koje dobijamo…

Snaga i fleksibilnost će pomoći vašem detetu da izgradi temelje fizički aktivnog načina života kao i da ostane zdravo. Ove prednosti su neprocenjive, bilo da vaše dete planira da godinama pohađa časove plesa, da se bavi sportom ili nekim drugim fizičkim aktivnostima.

Ako dete ima želju, talenat i pokazuje ljubav prema plesu od malih nogu, naš odgovor je – što pre! Pored baletskih koraka koje deca mogu da uče već od četvrte godine, vežbice koje su zasnovane po baletskim pravilima su odlične i za mlađu decu jer balet kroz igru i muziku doprinosi fizičkom i kognitivnom razvoju deteta.

Ono što je detetu neophodno kako bi vežbalo jeste majica, helanke ili šorc, čarapice, flašica vode i uredna frizura (pokupljena kosa u rep ili punđu kako ne bi smetala pri vežbama). Ukoliko dete već ima neki triko, baletsku suknjicu, baletske čarape ili baletanke, svakako može poneti. Nama je bitno da se naše balerinice osećaju kao prave princeze i da ponesu sa sobom veliki osmeh.

Naš plesni klub je sačinjen iz dva odeljka:
ASKA i vrtići – gde sarađujemo sa mnogo vrtića u Beogradu, u kojima naša balerina Sara Tasić već nekoliko godina drži časove baleta mališanima.
Ukoliko vaše dete želite da upišete kod nas, onda se ono upisuje na program – NTC balet čiji je autor upravo naša Sara! Za više informacija šta je zapravo NTC balet, kliknite na link.

Plesno iskustvo nije neophodno, ni kod mlađe ni kod starije grupe. Mi smo tu da im pomognemo da savladaju prve plesne korake, ali i da nastave da se usavršavaju ako su već započeli svoju plesnu avanturu.

0