O Nama

Uvodna reč o nama

Osnivač školice baleta ASKA i kreator je balerina Sara Tasić.

Aska okuplja polaznike od najmlađeg uzrasta (4-6) i starije polaznike (7-10) godina.
Elemente klasičnog,džez i savremenog baleta deca uče po posebnom programu koji se naziva NTC Balet čiji je autor Sara Tasić.

Želim Vam poručiti dragi roditelji da sam veoma srećna sto imam priliku da radim sa vašom decom..
Plesna školica Aska je nastala kao plod velike ljubavi prema deci i baletu, za šta je bio potreban veliki trud, zalaganje i odricanje.
Veoma sam srećna sto sam posle 2 godine intenzivnog rada sa decom uspela da ostvarim moj san! Moja mama mi je uvek govorila da put od hiljadu milja počinje jednim korakom. Aska je svoj prvi korak načinila a vi nam se pridružite na ovom putu koji će biti, verujte mi na reč, NEVEROVATAN.

Ponosna sam i zahvalna celom mom timu koji je verno bio uvek tu da podrži, pomogne i svojim znanjem doprinese jednom ovako velikom projektu.
Imate priliku da zavirite i vidite ko su ovi divni ljudi.

Sa ponosom,
Vaša Sara

200926561_4072289989473640_8190312066937510424_n

Sara Tasić je rođena 2000. godine u Beogradu. Završila je osnovnu i srednju baletsku školu “Lujo Davičo” u klasi Jelene Kajgo. Prvo profesionalno igračko iskustvo dobija 2017. godine u predstavi “Pepeljuga” kada postaje članica mlade Bitef dens kompanije.

Igračko iskustvo obogatile su uloge u predstavama : “Carevo novo odelo”, “Buđenje proleća” , “Put oko sveta” i “Šašava bakterija” kao i uloge u predstavama Hleb teatra “Reči od kamena”, “Telo pamti” i “Iverje”. Sa predstavom “Carevo novo odelo” 2019. godine dobija priliku da gostuje u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Ostvarila je gostovanje na mnogobrojnim festivalima u Baru, Titvu, Herceg Novom i Nišu. Pored pozorišnih uloga dobija priliku da bude koreografkinja u predstavi “Velika potraga za zabavom” u režiji Marte Keler kao i u filmu “Pored mene 2” u režiji Stevana Filipovića.

Sara 2019. godine osniva plesni klub “Aska” sa ciljem da pokret i ljubav prenese na mlade generacije.

Una Đuričić je rođena 2001. godine u Beogradu. Svoje prve plesne korake je napravila u plesnom klubu “Dance Factory”, gde je kroz osam godina, uz pomoć iskusnih trenera i predavača, savladala zahtevne tehnike džez baleta, modernog plesa i savremene igre koje su joj pružile savršenu osnovu za njeno dalje plesno obrazovanje.

Tokom osnovne škole učestvovala je na takmičenjima državnog evropskog i svetskog nivoa gde je ostvarila zavidne rezultate. Svoju kreativnost nastavila je da razvija kada je postala član Mlade Bitef Dance kompanije 2017, gde je ostvarila svoje prvo profesionalno koreografsko i igračko iskustvo ostvarila je u plesnoj predstavi “Pepeljuga”.

Tokom srednje škole je bila aktivni član kompanije i učestvovala je na raznim domaćim i međunarodnim festivalima. Srednju baletsku školu je završila kao vukovac i kao jedan od tri kandidata za đaka generacije. Trenutno studira komunikologiju na Univerzitetu u Ljubljani i radi kao koreograf u plesnom klubu ASKA. U slobodno vreme takođe, radi kao menadžer društvenih mreža za plesni klub ASKA i još dva poznata brenda.

118767009_359159095255084_8040002921145757490_n

Uroš Tasić fizioterapeut na završnoj godini Akademije strukovnih studija u Beogradu.
Svaki baletski čas sadrži uvodne vežbe koje imaju za cilj da spreče nastanak mogućih deformiteta i obezbede pravilan razvoj deteta.

Poseban akcenat je stavljen na vežbe za korekciju lošeg držanja deformiteta kičme (skolioze, lordoze i kifoze) kao i vežbe donjih ekstremiteta (vežbe za ravna stopala, vežbe za X i O noge)
Vežbe disanja i vežbe kondicije.

Veoma važan deo časa čini istezanje koje doprinosi prevenciji povreda i poboljašava efikasnost u svim fizičkim aktivnostima. “Veoma sam srecan sto sam svoje znanje mogao da upotrebim i praktično primenim u ovom programu koji će doprineti da naša deca budu zdravija”.

Nikad ne zaboravite “Život je pokret i pokret je život”.

Marko Slepčević je student Visoke škole elektrotehnike i računarstva u Beogradu na smeru informacioni sistemi. Desna ruka i prava pomoć u tehničkim problemima koje ima plesni klub Aska.

Pogotovo tokom pandemije kada smo krenuli u avanturu zvanu online časovi baleta.
Marko se pored informacionih tehnologija bavi sportom i zdravim načinom života. A svaki dogadjaj upotpuni svojim talentom i umećem na gitari.

“Moja najveća sreća je kada vidim na dečijim licima radost i istinsku sreću i velika mi je čast sto mogu biti deo tima”.

Trenutno je član ASKA tima kao tehnička podrška i kao kreator ovog veb sajta, time je zadužen za vođenje i održavanje istog.

Misija✓

Naša misija je da svojim stečenim veštinama i znanjem doprinesemo i utičemo na pravilan rast i razvoj vašeg deteta.

Vizija✓

ASKA ima nameru da stvori mentalno zdrave i fizički aktivne ljude koji će od malena voditi zdrav način života.

Vrednosti✓

0